Wie is Lets Durme

logoletsdurmeLets Durme bestaat uit een bonte mengeling van mensen, elk met zijn eigen rugzak, invalshoeken en kijk op de wereld. Letsen is de rijkdom van diversiteit zien.Lets Durme werkt ook samen met andere verenigingen en partners voor tal van activiteiten.helf blad2

Ontstaan van Lets Durme

Op 3 november 2005 verzamelen 25 mensen in zaal E van het Cultureel Centrum van Lokeren. Een gedreven en ervaren letser van de groep van provincie Antwerpen begeestert het publiek. Er is voldoende potentieel om door te gaan. In het verslag van die avond staan een aantal mooie redenen opgesomd waarom mensen willen letsen in Lokeren en omgeving : ‘ik heb courgetten en noten teveel’, ‘ik lust courgetten’ en ‘we zijn al bezig met autodelen, lets is een verdere stap’. Ook : ‘nieuwe mensen leren kennen trekt me aan’ , en iemand die er echt wil invliegen : ‘ ik ken lets in theorie en ben geïnteresseerd in de praktijk’.

Meer dan 14 jaar en 150 leden later is er in essentie aan deze stellingen niet veel veranderd.

Letsen is doen. Ruilen met elkaar. Ruilen met mensen op fietsafstand of iets verderaf. Goederen en diensten. De variatie van mogelijkheden is oneindig. Wandeling met de hond? Bel een letser. Onkruid wieden? Dat kan. Spullen een tweede leven geven, of repareren, of uitlenen. Het gebeurt binnen Lets.

Van letsers vragen we ook inzet. Inzet voor het geheel. Mee een letsmarkt organiseren. Op een cultuurmarkt met promotiemateriaal staan. Iemand onthalen. En belangrijk: je staat er nooit alleen voor. We werken in groep en we beslissen zoveel mogelijk samen.

Letsen is ook af en toe samenkomen. Broodnodig cement om een (h)echte gemeenschap te kunnen vormen. We doen dat via Letsmarkten en Letscafés. Maar voel je ook vrij om daarnaast andere initiatieven te nemen. Een filosofisch café, een tuinbezoek, een avondje cultuur, een wandeling in het Molsbroek, een huisrestaurant… Je zal versteld staan van de enthousiaste reacties.

Interesse? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We maken zo vlug mogelijk een afspraak. In een onthaalgesprek krijg je alle uitleg die je nodig hebt om optimaal te kunnen starten. Daarna is het aan jou om actie te ondernemen. Welkom!